Psykologian piirissä työskentelevät henkilöt tuntevat Virginia M. Axlinen ennestään hänen teoreettisista ja käytännöllisistä ansioistaan lapsille tarkoitetun leikkiterapian kehittämisessä.

Tässä kirjassa hän kertoo tositarinan säälittävän sairaan pienen ihmisolennon menestyksellisestä taistelusta itsensä löytämiseksi. Kirja antaa havainnollisen kuvan psykoterapian mahdollisuuksista häiriintyneiden lasten ja heidän vanhempiensa auttamisessa. Se on rohkaisevaa luettavaa kaikille niille, jotka työskentelevät poikkeavien lasten parissa. Vanhemmat, joita kiinnostaa yleensä lasten hämmästyttävä henkinen kehityskyky, voivat niin ikään nauttia kirjasta ja omaksua siitä paljon uutta.

Mutta ennen kaikkea "Dibs etsii itseään" on hyvä kirja - mielenkiintoinen, jännittävä ja yleistajuisesti kirjoitettu. Sellaisena se on suositeltavaa luettavaa kenelle tahansa.

------------------------------------------

Tämä on aivan ihana kirja, jota voin suositella lämpimästi kaikille niille, joita lasten terapeuttinen auttaminen kiinnostaa joko työn puolesta tai muuten vain. Kirja on kyllä jo tosi vanha, mutta edelleen sisällöltään tuore. Ihmeelliseltä tuntuu aina vain, miten lapsi pystyy leikin ja turvallisen aikuiskontaktin myötä jäsentämään maailmaansa uudelleen. Ja tämä jos mikä osoittaa sen, että lapsiin meidän kannattaisi satsata hoidon puolesta kaikkein eniten. Se maksaisi itsensä takaisin monin tavoin.