Pitkään iltapukuun sonnustautunut murhaaja saapuu kenenkään huomaamatta Tukholman kaupungintalon Nobel-juhliin. Tanssilattialla hän ampuu Nobel-komitean puheenjohtajaa Caroline von Behringiä suoraan sydämeen.

Juhlissa Kvällspressenin toimittajana ollut Annika Bengtzon vedetään vastoin tahtoaan keskelle tapahtumia - ei journalistina vaan todistajana. Hänen elämänsä on jo muutenkin melkoista sotkua: avioliitto rakoilee ja työpaikka on uhattuna.

Tutkimukset vievät Annikan keskelle kuoleman ja väkivallan historiaa. Minne hän suuntaakin katseensa, jäljet johtavat aina Alfred Nobeliin, yksinäiseen ja onnettomaan teollisuusmagnaattiin, joka jätti valtavan omaisuutensa jaettavaksi ihmiskunnan hyväksi. Nobelin testamenttiin tuntuu kätkeytyvän salaisuus, jota selvittäessään Annika huomaa pian olevansa hengenvaarassa. (Teksti kirjan takakannesta)

Kyllä nämä Marklundin dekkarit vaan ovat hyviä! Luin tämänkin ihan ahmimalla läpi. Annika Bengtzon on romaanihahmo, johon on helppo samastua, koska hänen elämäntilanteensa on ainakin joiltakin osin niin samanlainen kuin itselläni. Annika on 33-vuotias, hänellä on kaksi alle kouluikäistä lasta, huonosti toimiva avioliitto, paljon töitä ja neuroottinen luonne. Kirjat ovat myös jännittäviä ja mukaansatempaavia alusta loppuun saakka. Mitään kovin syvällistä sanottavaa tästä ei tule mieleen ja tiedän, että viikon päästä en muista tämän juonesta enää mitään, mutta suosittelen silti!