Sinä voit pelastaa minut, oli Sigrid kirjoittanut viimeisessä kirjeessään. Sitten hänestä ei enää kuulunut. Nyt hänen kuvansa oli sanomalehdessä. Terroristina tunnettu Sigrid Eisenberg oli vapautettu vankilasta 26 vuoden jälkeen. (takakansi)

Oikeustieteen professorina työskentelevä mies lukee lehdestä uutisen nuoruuden rakastetustaan.

Hän alkaa etsiä ullakon hämärästä pölyyn peittyneitä muistojaan opiskeluajoista Heidelbergissä: kirjeitä, valokuvia ja lehtileikkeitä. Miten pasifismin nimeen vannoneesta nuoresta naisesta kasvoi äärivasemmistolainen terroristi?

Miehen omassa elämässä horjuu terveys, avioliitto ja suhde masennuksesta toipuvaan tyttäreen. Työmatkalla Kööpenhaminaan hän ei voi vastustaa menneisyyden kutsua vaan ostaa junalipun Saksaan - toiveenaan tavata Sigrid.

----------------

Suomalaisen miehen depressiivinen sielunmaisema. Lunta putoilee. Ajatukset laahustavat menneissä ja menetetyissä. Syyllisyys painaa harteilla.

En nyt tiedä... ei vakuuttanut muuten kuin kauniilla, kuulaalla kielellään. Kysymys siitä, miten "pasifismin nimeen vannoneesta nuoresta naisesta kasvoi äärivasemmistolainen terroristi", on äärimmäisen kiinnostava. Ikävä kyllä, tämä kirja ei anna siihen mitään vastausta.