Jäätävä syyssade piiskaa Helsinkiä. Elinkautisvanki Timo Ruoste on saatettu vartioituna isänsä hautajaisiin. Kesken kaiken Ruoste harhauttaa vartijan ja juoksee karkuun. Komisario Takamäen ryhmä saa tehtäväkseen palauttaa karkurin takaisin linnaan.

Ruoste ei ole ammattirikollinen. Hänet on tuomittu vuosia sitten vaimonsa murhasta, mutta vankilavuodet ovat sujuneet moitteettomasti ja hän vaikuttaa vaarattomalta. Pian tapauksesta alkaa kuitenkin paljastua yllättäviä asioita, ja äkkiä rutiinijuttu on sähköistynyt kilpajuoksuksi kuoleman kanssa.

                                   ------------------------------------

Erinomainen dekkari! Lainasin tämän kaveriltani, joka suositteli lämpimästi, ja voin yhtyä suosituksiin. Todella vaikea vain eritellä, mikä kirjasta teki niin hyvän. No, ensinnäkin se oli realistisen tuntuinen. Missään vaiheessa ei tullut sellaista oloa, että hohhoijakkaa, niin varmaan... Tosin enhän minä mitään poliisin työstä tiedä, mutta silti tämä kuulosti ihan järkeenkäyvältä ja henkilöt normaaleilta kansalaisilta. Kirjassa tapahtui koko ajan jotakin, mikä vei tarinaa eteenpäin. Dialogi oli sujuvaa. Kaiken kaikkiaan kirjaa luki ilokseen!