Emma on salaisen rakkauden hedelmä, kaltoin kohdeltu ja yksinäinen tyttö aina siihen asti kun hänen kuuluisa isänsä noutaa hänet julkisuuteen ja tähtien yltäkylläiseen elämään. Lupaavan alun jälkeen Emman elämä on yhtäkkiä pirstaleina ja lehdistö vainoaa häntä. Emma oivaltaa, että hänen muistinsa uumeniin kätkeytyy kammottava salaisuus, jonka tähden joku on valmis tappamaan...

--------------------------

No, tämä oli tällaista hömppää. Rakkautta, jännitystä, kaikenlaisia kuvioita ja koukeroita, mutta pidin tätä kyllä aika hyvänä viihderomaanina, sillä tämän parissa todella viihtyi. Juoni oli hyvin rakennettu ja kirja kirjoitettu siihen tyyliin, että se piti otteessaan loppuun asti eikä sitä malttanut jättää kesken.

Se maailma, johon tämä tarina sijoittui, oli kyllä Mitfordin täydellinen vastakohta. Huumeita, alkoholia, vapaata seksiä rumine seurauksineen, perheväkivaltaa ja julkisuuden kiroja. Siinä kirjan aiheet pähkinänkuoressa. Onneksi hyvyys voittaa ja lopussa kaikki on taas paremmin kuin hyvin.

Kirjan nimeä hieman ihmettelen. Julkisuuden henkilöistä tässä kyllä puhuttiin ja salaisuuksiakin oli, mutta mikä oli se "julkinen salaisuus". Ja sitä jäin myös miettimään, onko takakannen kirjoittaja mahtanut edes lukea koko kirjaa. Ehkä heille riittää, että lukevat vähän sieltä täältä. Mielestäni Emman isä ei mitenkään "noutanut häntä julkisuuteen", vaan yksinkertaisesti osti äidiltä lapsen huoltajuuden itselleen. Enkä nyt tiedä, oliko kirjan pääasiallinen juju se, että lehdistö vainosi Emmaa, vaikka niin kiistämättä tapahtui. Mutta jos lähdetään siitä, että kirjan takakanteen yleensä painetaan jokin oleellinen kiteytys kirjan sisällöstä, niin mielestäni tässä mennään hiukan metsään. Eikä Emma valitettavasti myöskään oivaltanut, että "hänen muistinsa uumeniin kätkeytyy kammottava salaisuus, jonka tähden joku on valmis tappamaan" ennen kuin aivan kirjan loppumetreillä.

No juu, mutta ihan hyvä kirja tämä oli, jos riippukeinuluettavaa kaipaa. Suosittelen.