Wienin alkusoitossa viulisti Elisa Lindheim vaaransi henkensä auttaessaan vainottuja. Hän pääsee itse pelastautumaan Prahaan, mutta se ei tuo rauhaa. Miljoonat lapset ovat yhä uhattuja - natsien julmuuden vastustuksen symboliksi nousee vammainen poika. John Murphy, Elisan lehtimies-puoliso, sukkuloi ympäri Eurooppaa - mutta onko "avioliitolla" elämisen edellytyksiä? Thomas von Kleistmann, saksalainen upseeri ja Elisan entinen sulhanen, osoittautuu aivan muuksi kuin miltä ulospäin näyttää. Juonien, vastajuonien, petturuuden ja sankaruuden Praha on kuin eri sävelaiheista koottu potpuri. Bodie Thoene hallitsee jälleen jännittävän juonenkulun. (Teksti takakannesta)

Tämä kirja oli kerrassaan mukaansatempaava! En malttanut millään jättää sitä kesken, vaikka minun olisi pitänyt mennä nukkumaan jo tunteja sitten.

Kirja on Eurooppa-kronikan toinen osa. Ensimmäisessä osassa natsit miehittivät Itävallan, ja tässä toisessa osassa ollaan marssimassa Tsekkoslovakiaan. Kirjassa kuvataan vastarintaliikkeen toimintaa ja natsien vainoamien ihmisten ahdinkoa henkeäsalpaavan todentuntuisesti.

Viihdettähän tämä on, mutta hyvää sellaista (vrt. edellinen arvosteluni). Tämän kirjan parissa aika menee kuin siivillä, ja oman elämän murheet tuntuvat taas hetken aikaa pienemmiltä.

Ainoa asia, jota todella ihmettelen, on se, miten sama kirjailija on voinut kirjoittaa tämän tarinan ja puuduttavan tylsän Irlanti-kronikan!

Suosittelen.