Tässä kuussa olen lukenut niin monta kirjaa, että ainakin valinnanvaraa on kuukauden parasta valittaessa. On toisaalta vaikea valita yhtä ylitse muiden, koska kirjat ovat keskenään niin erilaisia.

Seuraavat joka tapauksessa putoavat heti pois. Sari Vuoristo: Säätiedotus merenkulkijoille. Taitavasti kirjoitettu, mutta en ole koskaan erityisemmin välittänyt novelleista. Anchee Min: Madame Mao. Aika tylsä, vaikka aihe oli mielenkiintoinen. Henry Denker: Meidän lapsemme ja Uusi koti Kathylle. Hömppää ja humpuukia. Virginia Woolf: Runoilijan koira. Mitäänsanomaton. Heli Laaksonen: Pulu uis. Hyvä runokirja, mutta ei kirjana niin merkittävä, että nousisi jotenkin kokemukseksi yli muiden.

Seuraavat kirjat ovat erittäin tasavahvoja. Torey Hayden: Aavetyttö. Mukaansatempaava ja koskettava, ammatillisestikin kiintoisa. Leon Uris: Kolmiyhteys. Opettavainen, sain tietoa jota minulla ei aiemmin ollut. Liza Marklund: Nobelin testamentti. Taattua Marklundia. Sabine Kuegler: Viidakkolapsi. Kiinnostava kaikin tavoin.

Oikeastaan kuukauden parhaan tittelistä jäävät aidosti kisaamaan vain Qiu Xiaolongin Musta sydän ja Eeva Tikan Palavat kuvat. Nämä molemmat voisivat olla ykkösiä tässä kuussa. Valitsen kuitenkin voittajaksi Eeva Tikan, koska hänen teoksensa on aidosti hyvää kaunokirjallisuutta. Se on kielellisesti ihan ylivoimainen muihin tässä kuussa luettuihin verrattuina ja lisäksi psykologisesti mielenkiintoinen.