"Älkää koskaan käyttäkö arsenikkia", neuvoo rikoskirjailija Almi Graan ystäviään Bergslagenin kriminaalikerhossa. Mutta Tukholman dekkaripiireissä yllättävän moni tuntuu tänä kesänä olevan kiinnostunut arsenikista.

Kriminaalikerhon kesäiseen viikonlopputapaamiseen kokoontuu kirjava joukko kirjailijoita. Kun murhaavista arvosteluistaan tunnettu dekkarikriitikko Bjarne Borg imestyy kutsumatta paikalle, tunnelma on pilalla. Almi Graanin neuvo joutuu pian aivan uuteen valoon, kun Tukholman rikospoliisin päällikkö Christer Wijk saa käsiinsä uransa myrkyllisimmän arvoituksen. (Teksti kirjan takakannesta)

---------------------------

Olipa lapsellinen kirja! Tämän nimi olisi ihan hyvin voinut olla vaikka "Viisikko kesäretkellä", sen verran hassuja nämä henkilöt olivat juttuineen ja huulenheittoineen, kinasteluineen ja herkkujen ahmimisineen. Kuitenkin kyse oli aikuisista ihmisistä.

Itse en tämän tyyppisistä kirjoista pidä, mutta jos haluaa lukaista nopeasti jotakin vaikka junamatkalla, niin tämä voisi sopia siihen. Tai kesämökille, kun sade ropisee kattoon eikä ole mitään muuta tekemistä.