Súomalainen liikenainen Anita Nuutinen surmataan Moskovassa hämärissä olosuhteissa. Poliisi on kiinnostunut hänen henkivartijansa Hilja Ilveskeron liikkeistä, sillä tämä on jättänyt työnantajansa suojatta juuri ennen surmaa. Hilja ei ole itsekään varma siitä, mikä on hänen osuutensa Anitan kuolemaan.

Hiljan puhelimen vastaajasta löytyy sekä Anitan hätääntynyt avunpyyntö että outo uhkausviesti. Palattuaan Suomeen Hilja vetäytyy maan alle, mutta poliisille on vastattava jo toimiluvan säilymisen takia.

Poliisin lisäksi Hiljan perässä on Anitan yhteistyökumppanin, kiinteistökeisari Valentin Paskevitsin torpedo. Mutta kuka arvoituksellinen David Stahl todella on? Haluaako hän Hiljalta muutakin kuin tietoja Anita Nuutisesta?

Uudessa työssään kansanedustajan turvahenkilönä Hiljalla ei ole enää varaa virheisiin. Vähitellen rikosvyyhdin kansainvälinen mittakaava alkaa paljastua. Tiukan paikan tullen Hilja näyttää että hänessä on enemmän petoa kuin pelkkä sukunimi.

----------------------

Sellainen kirja. Ihan jännittävä ja paikoin hauskakin, mutta jotenkin hyvin epäuskottava. Hiljan kaltaista ihmistä tuskin on missään ja epäilenpä, olisivatko nämä tapahtumat Suomen mittakaavassa millään muotoa mahdollisia.