Winifred ja Daniel Coulsonin avioliitto oli hojrunut ja useammankin kerran lähes tuhon partaalla. Silti vielä vuonna 1960 Coulsonit ulkomaailman silmissä näyttivät kunnialliselta ja arvostetulta perheeltä. Danielin liiketoimet olivat menestyneet niin hyvin että he olivat voineet asettua asumaan Waercill Houseen, suureen kartanoon, joka sijaitsi Fellburnin kaupungissa lähellä Tynejoen rannalla. He olivat hartaita katolilaisia, ja heillä oli kolme poikaa.

Kun nuorin pojista, Donald, oli menossa naimisiin toisen varakkaan katolilaisperheen tyttären kanssa, synkät epäilykset alkoivat kalvaa Winifredin mieltä. Kestäisikö hän lopullisen eron rakkaimmasta lapsestaan? Ja oliko Donald astumassa avioliittoon puhtaana ja koskemattomana? Ja sitten kun patoutuneet voimat alkoivat purkautua, niiden rajuus yllätti kaikki.

Voi apua, minkälaisia kirjoja maailmassa kirjoitetaan ja kustannetaan!! Eihän tässä tiedä, itkeäkö vai nauraa. Terapeuttini ihmetteli, kun minua ei kiinnosta romantiikka kirjallisuudenlajina. Kuulemma olisi hyvä pohtia, mikä "este" siinä on. Osittain siitä syystä lainasin tämän kirjastosta. Ajattelin, että pohdin Cooksonin äärellä, miksi tämä kirjallisuudenlaji ei vain osu ja uppoa.

Ensinnäkin koko kirjan kaikki henkilöhahmot ovat yksiulotteisia ja täysin epäuskottavia. Oli todella vaikea muistaa, kuka heistä nyt taas olikaan Don ja kuka Daniel, kuka Joe ja kuka Maggie. Myös kirjan juoni oli kertakaikkiaan hävyttömän huono. Se meni osapuilleen näin (nyt tulee paljastuksia!):

Danielilla ja Winifredillä oli kolme poikaa. Vanhin heistä oli "vajaamielinen" Stephen, toiseksi vanhin oli adoptoitu Joe ja nuorin oli äitinsä sairaalloisen kiintymyksen kohde Donald eli tuttavallisemmin Don. Kirjan alussa Don ja Annette menivät naimisiin. Daniel oli jotenkin junaillut heidät yhteen, koska Don ei pystynyt mitenkään muuten pelastautumaan äitinsä kynsistä. En kyllä suoraan sanoen tajua, miksi hän ei vaan voinut lähteä kotoa ja mennä naimisiin kenen kanssa halusi, mutta näin se nyt tässä kirjassa meni. Tähän kuvioon kuului se, että myös Joe oli salaisesti rakastunut Annetteen ja ilmeisesti tyttökin oli jossain vaiheessa ollut kiinnostunut hänestä. Lisäksi Daniel oli ollut jo vuosia suhteessa Maggie-nimisen palvelijattaren kanssa.

Hääseremonian jälkeen nuoripari lähti uuteen kotiinsa sillä seurauksella, että tapahtui auto-onnettomuus ja he joutuivat sairaalaan. Annette sai vain pintanaarmuja, mutta Don halvaantui vyötäröstä alaspäin ja hänelle tuli muitakin tarkemmin määrittelemättömiä (ja varmaan lääketieteellisesti katsottuna täysin epäuskottavia) vammoja sisäelimiin. Don ja Annette joutuivat muuttamaan Donin lapsuudenkotiin, jotta Donin isä ja veljet voisivat hoitaa Donia. Don uskoutui Joelle ja pyysi tätä menemään naimisiin Annetten kanssa, mikäli hän kuolisi.

Pian muuton jälkeen selvisi, että Annette on raskaana, koska he olivat olleet yhdynnässä jo ennen avioliittoa (hui!). Tämän seurauksena Winifred sekosi ja joutui mielisairaalaan. Sitten kirjassa oli kaikenlaista tyhjäkäyntiä, kunnes Winifred karkasi sairaalasta, tunkeutui kotiinsa ja hakkasi henkihieveriin niin Stephenin, Donin, Danielin kuin Maggienkin. Lopulta hän itse löytyi puutarhasta kuoliaaksi kylmettyneenä. Koko porukka joutui sairaalaan.Vaikka Winifred oli kuollut, perheen pojat kokivat hänen haamunsa olevan läsnä talossa.

Lopussa Don kuoli. Daniel, Maggie ja Stephen muuttivat pois kauhujen talosta. Joe muutti salaa Annetten kotiin ja ilmoitti tälle asiasta vasta sitten, kun muuttotavarat oli jo kannettu sisään. Annette tietenkin lankesi Joen kaulaan ja ilmoitti rakastaneensa tätä aina (tosin siinä samalla hieman Doniakin).

Siis oikeasti! Kuka näitä lukee?