Anja Aropalo, 53-vuotias kirjallisuuden professori on tehnyt Alzheimerin tautia sairastavalle miehelleen lupauksen: hän auttaa miestä kuolemaan sitten, kun tämä ei enää muista. Vähä vähältä mies riisuutuu muistoistaan ja Anjan pitäisi lunastaa raskas lupauksensa.

Samaan aikaan toisaalla Anjan sisarentytär, lukiolaistyttö Mari, rakastuu kaikella nuoruuden voimalla äidinkielenopettajaansa, joka yllättäen vastaa Marin tunteisiin. Heidän epäsovinnaisessa suhteessaan valta, halu ja vastuu sekoittuvat toisiinsa ja hämärtävät oikean ja väärän rajat.

Kuinka paljon vastuuta voi toisesta ihmisestä ottaa? Kuka meidän ääriviivamme piirtää? Voivatko laki, oikein toimiminen ja halu langeta koskaan yksiin ihmiselämässä?

Pulkkisen tarkkanäköinen romaani kuljettaa rinnakkain traagisia ihmiskohtaloista, jotka risteävät ja resonoivat niin, että Raja jää pitkäksi aikaa mieleen soimaan.

------------------------------------

Ihana kirja. Yhtä ihana kuin Pulkkisen uudempi kirja Totta, jonka luin aiemmin tänä vuonna. Näissä kirjoissa on juuri sitä, mitä minä kirjoilta kaipaan. Ihmisen sisäisen maailman ja vaikeiden valintojen kuvausta, ihmisen kehittymistä elämän matkalla.