"Tervetuloa kuulemaan tiukkaa asiaa liiketoimintamallista, jossa on maailman paras vuotuinen kasvupotentiaali. Takaan, että tulemme muuttamaan elämäsi suunnan."

Pyramidi kertoo naisesta, joka haluaa menestyä, ja menestyjistä, jotka haluavat vielä enemmän. Tässä bisneksessä kaikelle lyödään hinta: ystävyydelle, sukulaisuudelle. Itsekunnioitukselle.

Pyhin kaikista, raha, vaihtaa omistajaa nopeammin kuin huomaammekaan. Mutta petoksella on hintansa. Ja itsepetoksella.

"Eikö muka raha kiinnosta? Hei kuule, kaikkia kiinnostaa raha."

----------------------------------

Nopealukuinen ja otteessaan pitävä kirja, jännittäväkin. Dekkarinomaisuus hieman häiritsi, kun takakansitekstin ja alun perusteella odotin muuta. Kirjasta menee idea, jos sitä alkaa selostamaan tarkemmin, joten jätän juonen kuvaamisen tekemättä.

Tätä lukiessa tuli mieleen ne lukemattomat tutut, jotka ovat olleet jossain tekemisissä verkostomarkkinoinnin kanssa. Tuskin kukaan on suuria summia menettänyt, mutta ei kyllä kukaan ole rikastunutkaan.

Kirjassa pohdittiin sitä, miksi ihmiset menevät mukaan tällaiseen. Toinen päähenkilöistä on sitä mieltä, että se johtuu ihmisen tyhmyydestä, mutta toinen sanoo, että tarvitaan heikko kohta, jonka takia ihminen on altis uskomaan mihin vain, mikä voisi hänen elämäänsä parantaa.

Meidän perhe joutui verkostomarkkinointiin sekaantuneiden ihmisten houkuttelemaksi tilanteessa, jossa mies oli työttömänä ja todellakin altis tarttumaan kaikkeen, mikä haiskahti työltä. En tiedä, olisiko mies ilman minun väliintuloani tarttunut syöttiin (tuskin), mutta minulle oli alusta saakka selvää, että tällaiseen emme lähde. Usko puuttui ja koko homma kalskahti hyvin vastenmieliseltä. Etenkin se uskonnollinen hurmos ja suunnilleen hallelujaa-huudoin säestetty esitelmöinti siitä, miten kaikki toiveet toteutuvat ja musta muuttuu valkoiseksi, jos vain ostamme paketin pesujauhetta ja suosittelemme sitä kavereillemme.

Suosittelen kyllä lukemaan tämän kirjan, jos ei muuten niin välttääkseen tällaisen huijauksen kohteeksi joutumisen.