Reiserit ovat keskiluokkainen perhe. Äiti Carolyn on arvostettu lääkäri, isä Ben menestyvä kuvanveistäjä, perheen nuoret, Jacob ja Judith kasvavat aikuisuuteen. Kaikki menee niin kuin pitääkin, kunnes Jacobin luokkatoveri Martha Taverner löydetään raa'asti murhattuna. Epäilyt kohdistuvat 17-vuotiaaseen Jacobiin, joka on viimeksi nähty tytön seurassa.

Kuka on kenenkin puoilella, kun perheen sisäiset suhteet rakoilevat: tytär Judith syyttää isää valehtelusta ja Jacobin jälkien peittelystä, Carolyn ei ymmärrä miestään, Jacob puhuu sekavia ja pikkukaupunki janoaa kostoa.

Painajainen keskellä päivää on trilleri ja perhedraama, joka syöksyy päivänvalosta yön pimeyteen. Rosellen Brown kertoo uskottavasti, kuinka pieni lohkeama voi aiheuttaa maanvyörymän.

------------------------------

En ole varmaan ikinä lukenut näin tylsää kirjaa. Täyttä tuskaa saada tämä loppuun ja muutaman kerran jo mietin, lopettaisinko kesken. Kirjassa ei ollut oikeastaan mitään viihteellistä. Mutta ei siinä ollut mitään syvällistäkään. Siinä ei ollut mitään. Enimmäkseen kirjassa kuvattiin vanhempien tuskaa, kun lasta syytettiin murhasta. Kuitenkin sellaisella pintatasolla "miten hän oli saattanut tehdä tällaista? oliko hän tehnyt niin?" jne. Plaaplaaplaa. En voi suositella kenellekään.