Lumisena talvipäivänä kaksi hiihtäjää löytää Montanan vuorilta jäätyneen nuoren naisen ruumiin. Vainaja on Abbie Cooper, kaksi vuotta sitten kadonnut hyvän perheen tytär, jonka kasvot ovat tutut etsintäkuulutuksista ympäri Yhdysvaltoja.

Kuinka Abbie kuoli? Oliko kuolemalla jotain tekemistä murhaepäilyjen ja ympäristöterrorismin kanssa, joihin hänen nimensä liitettiin? Dramaattiset tapahtumat heittävät Abbien eronneet vanhemmat, Benin ja Sarahin, keskelle arvoitusta, jonka ratkaisemiseen tarvitaan paitsi seriffi Charlie Riggsiä myös uutta luottamusta.

Kylmät vuoret on Hevoskuiskaajan kirjoittajan neljäs suomennettu romaani, jännitysdraama onnellisesta perheestä, jonka kohtalo ja vaikeat valinnat jakavat kahtia.

------------------------

En yleensä koskaan jätä kirjoja kesken, mutta tämä oli vähällä jäädä lukematta. Kirja oli yksinkertaisesti niin tylsä. Kaksi kolmasosaa kirjasta keskittyi kuvailemaan keskiluokkaisten amerikkalaisten Sarahin ja Benin väljähtänyttä avioliittoa, avioeroa ja sen seurauksia. Loppuosassa yritettiin saada aikaiseksi jotain jännitystä kuvaamalla Abbien muuttumista kiltistä perhetytöstä ekoterroristiksi, hänen katoamistaan, seikkailujaan siellä ja täällä sekä lopulta draamaa, joka huipentui Abbien kuolemaan. Täytyy sanoa, että jos loppuvaiheessa ei olisi meno muuttunut jännittävämmäksi, niin en olisi varmaankaan tätä saanut luettua. En nyt tarkoita, että kirjan pitäisi aina olla jännittävä ollakseen hyvä, mutta jos se ei ole jännittävä, niin siinä pitäisi olla muita ansioita. Tässä kirjassa ihmissuhteitakin kuvattiin niin pinnallisesti ja kliseemäisesti, että hohhoijaa. Kielellisesti tämä ei ollut myöskään kovin nautinnollinen elämys. Tai sitten suomennos oli vaan niin huono. En tiedä, mutta huono oli. En suosittele.