Eihän tällaista tapahdu Suomessa, Pii Marin ajattelee kuunnellessaan uutisia. Vaunuistaan kotipihalta siepattu vauva kuuluu amerikkalaiseen elokuvaan, ei rauhalliseen lounaissuomalaiseen pikkukaupunkiin.

Mutta Piillä on nyt muutakin ajateltavaa. Hän on saanut yllättäen vieraakseen veljensä Joelin, joka kaipaa etäisyyttä vanhempiinsa. Tai niin Pii kuvittelee. Tosiasiassa Joel haluaa ottaa välimatkaa kirkkonummelaisissa juhlissa sattuneeseen pahoinpitelyyn.

Rikokset näyttävät liittyvän oudosti toisiinsa, ja Piistä tuntuu kuin ukkosrintama olisi saavuttamassa häntä. Myrskyn merkkejä osoittaa myös suhde komisario Juha Heinoon. Piin harmiksi mies tuntuu jakavan kiinnostavimmat asiat kollegansa Reija Haukan kanssa.

Tummaihoinen toimittaja Pii Marin tähdittää myös Eppu Nuotion trillereitä Musta ja Kosto. (Teksti kirjan takakannesta)

-----------------------------------

Eppu Nuotion Musta oli todella ärsyttävä dekkari ja senpä takia en tältä kirjalta juuri muuta odottanutkaan kuin ärsyttävän lukukokemuksen toisintoa. Onneksi tämä tarjosi kuitenkin jotain muuta. Itsekeskeinen Pii (nimikin jo ärsyttää) oli enemmänkin taustalla, ja tapahtumat sekä poliisien työ rikoksen selvittämiseksi oli keskiössä. Hyvä näin. Nopealukuinen, jouhevasti kirjoitettu ja realistisen oloinen kirja, jota voi suositella dekkarin ystäville.