Eräänä kesäaamuna auringonnousun aikaan yksitoistavuotias Daria löytää hiekkarannalta vastasyntyneen tyttövauvan. Kukaan Kill Devil Hillsin kylässä ei tunnu tietävän salaperäisen löytölapsen alkuperästä, ja niinpä Darian perhe adoptoi vauvan, joka ristitään Shellyksi.

Nyt, kaksikymmentäkaksi vuotta myöhemmin, Shellystä on kasvanut ihmeellisen kaunis nuori nainen, jota vuosien takainen arvoitus on alkanut vaivata. Kasvatusäitinsä tietämättä Shelly kirjoittaa kirjeen TV-toimittaja Rory Taylorille, ja pyytää tätä selvittämään vanhempiensa henkilöllisyyden. (teksti kirjan takakannesta, loppu puuttuu)

Että semmoinen kirja. Päätin yrittää lukea lisää Diane Chamberlainia, vaikka ensimmäinen kontaktini häneen ei ollut hääppöinen. Jostain syystä pidin tästä kirjasta enemmän kuin Rohkeuden puusta. Ehkä siksi etten odottanutkaan tältä mitään erityistä. Juoni oli mielikuvituksellinen alusta lähtien, mutta loppua kohden se meni aina vain huikeammaksi, kunnes lopulta irtosi realiteeteista kokonaan. Kirja on oivaa aivojennollausviihdettä. Suosittelen esimerkiksi kesälukemiseksi mökille tai jonnekin, missä et älyllisiä haasteita kaipaa.