Tiheätunnelmainen dekkari psykiatrisen sairaalan maailmasta.

Karismaattinen ihmissuhdekouluttaja Viola Verne kerää ryhmiinsä itsestään kohtalokkaalla tavalla riippuvaisia ihmisiä, joiden käyttäytymisessä kaupunginjuristi Anna Angerilla riittää ihmettelemistä. Tällä kertaa Portugaliin tehty matka päättyy katastrofiin yhden osallistujan löytyessä surmattuna. Samoihin aikoihin kansanedustaja Juha Seesjärvi löytyy kuolleena Eiran kodistaan hänen tavattuaan ennen kuolemaansa tuntemattoman naisen.

Portugalin kuumuus saa kirjassa vastapainokseen sateiden Helsingin. Sen kantakaupunki, rannat ja Kumpulan seudun lenkkipolut ja kapakatkin tulevat tutuiksi juttua tutkivan komisario Salmisen hakiessa rentoutusta tutkimusten lomassa.

Pelasta mut käsittelee perinteisen arvoitusdekkarin keinoin modernia aihetta: rakkauteen sisältyvää tuhoavaa riippuvuutta.

--------------------

Voi hyvänen aika, minkälaisia kirjoja julkaistaan! Luin tämän nopeasti ja harppoen läpi. Ei tullut esiin kohtia, joissa olisi tehnyt mieli oikein pysähtyä lukemaan ja nautiskelemaan tunnelmasta. Kirjassa ei ollut jännitystä eikä romantiikkaa, ei huumoria eikä mitään ajattelemisen aihetta. Yhteenkään henkilöön ei voinut samaistua, ja kielellisestikin kirja oli kehnotasoinen. Että semmoinen teos.