Jeannie Ferrami tutkii perinnöllisyyttä Jones Fallsin yliopistossa. Häntä kiinnostaa tietää, mitä tapahtuu niille identtisille kaksosille, jotka ovat syntymästään saakka eläneet erossa toisistaan. Keksimänsä tietokonehaun avulla hän löytää Steve Loganin ja Dennis Pinkerin. Yhteinen DNA todistaa pojat identtisiksi. He ovat ulkonäöltään kuin kaksi marjaa. Steve Logan on lakitieteen opiskelija. Dennis Pinker taas vankilassa istuva murhaaja.

Jeannien ympärillä alkaa tapahtua merkillisiä asioita. Hänen tutkimusapulaisensa Lisa raiskataan keskellä päivää. Yliopiston rehtori kutsuu Jeannien puhutteluun ja käskee hänen lopettaa tutkimuksensa. Jotain hämärää on tekeillä, ja kaikkeen liittyy outo kolmas kaksonen...

Ken Follett tihentää jännitystä taiturimaisesti. Vanha trillerikettu on palannut omimpaan tyyliinsä.

--------------

Loistava kirja! Aluksi vähän ajattelin, että hohhoijaa... Tuntui niin epäuskottavalta koko juoni. Mutta Follett osaa kirjoittaa niin hyvin, että teksti tempaa väkisinkin mukaansa. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että on pakko lukea kirja yhdeltä istumalta loppuun saakka.

Kirjassa kuvataan ihmisten kloonausta. Kirja pani miettimään sitä, miten paljon ihmisen käyttäytymisestä selittyy perimällä ja miten paljon ympäristötekijöillä. Tässä kirjassa perimälle annettiin melkoinen painoarvo. Pelottavaa, jos asia tosiaan on näin. Kun miettii omiakin perintötekijöitään ja miehen perintötekijöitä... No, meillä on lapset tehty. Ei voi muuta kuin yrittää tehdä parhaansa ja katsoa, mikä on lopputulos.