Holly Krauss herää eräänä lauantaiaamuna villin juhlinnan jälkeen vieraan miehen vierestä muistamatta mitään.

Holly on menestyvä nuori bisnesnainen, jolla on onnellinen avioliitto ja laaja ystäväpiiri. Mutta hänellä on myös pimeä puolensa: kun vieras voima ottaa vallan, hän muuttuu arvaamattomaksi ja tekee kauhistuttavia virheitä.

Viimeisin harharetki sysää Hollyn kaksi persoonaa törmäyskurssille ja saa hänen elämänsä raiteiltaan. (Loppuosa takakannen tekstistä peittyy kirjaston viivakoodin alle...)

----------------------------------

Ihanaa lukea välillä jotakin tällaista kepeää ja nopeasti etenevää, mukaansatempaavaa ja helppoa kirjallisuutta.

Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäisessä kuvataan Hollyn "ensimmäistä kuolemaa" ja toisessa hänen "toista kuolemaansa". Kirjan osat eivät mielestäni ole kovin hyvin tasapainossa ja itse menetin osan mielenkiinnostani siinä kohtaa, kun siirryttiin kirjan kakkososaan.

Ensimmäinen osa on taidokas joskin rankka kuvaus Hollyn kaksisuuntaisen mielialahäiriön puhkeamisesta. Itse tunnistin merkit jo ensimmäisten kymmenien sivujen kuvauksista, sen verran olen ollut tekemisissä kyseistä sairautta sairastavien kanssa.

Toisessa osassa näkökulma vaihtuu Hollyn ystävän ja liikekumppanin Megin näkökulmaksi ja kirjan tyylilaji dekkariksi. Se oli jonkinlainen pettymys, sillä vaikka osasinkin kirjailijan perusteella odottaa jännäriä, niin kirjan alkuosa viritti kuitenkin vähän toisenlaisia odotuksia.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä ja virkistävä kirja.