Taas on tullut aika valita kuukauden paras kirja luetuista viidestä teoksesta. En toisaalta tiedä, onko mitään järkeä asettaa kirjoja paremmuusjärjestykseen, mutta saapa siinäkin aikansa kulumaan ;) Toivottavasti kukaan ei ota tätä liian vakavasti.

Kuukauden parhaan kirjan valinta oli tässä kuussa vaikeaa. Ei ollut mitään sellaista teosta, joka olisi jotenkin kirkkaasti noussut yli muiden. Päädyin lopulta valitsemaan Thoenen Eurooppa-kronikan kokonaisuudessaan, vaikka osan kirjoista olen lukenut jo aiemmin ja yksi osa on vielä lukematta. Kronikan kirjoja ei kuitenkaan voi mielestäni arvostella erikseen, vaan arvioin niitä kokonaisuutena.

Syy valintaani on se, että mielestäni Eurooppa-kronikan kirjat ovat erinomaista viihdettä. Ne ovat jännittäviä ja pitävät otteessaan alusta loppuun saakka. Ne kuvaavat minua kiinnostavaa lähihistorian vaihetta ja sen aikaisia ihmiskohtaloita melko todentuntuisesti. Lisäksi pidän siitä tavasta, jolla kristillistä näkökulmaa on tuotu kirjaan mukaan. Ei julistavasti ja tuputtaen, vaan siten että kristilliset arvot nousevat luontevasti esiin tarinan lomassa.