Iäkäs perijätär kutsuu jännityskirjailija Paul Gravesin kartanoonsa ratkaisemaan viidenkymmenen vuoden takaista surmaa. 17-vuotias Faye Harrison löydettiin kuristettuna metsästä, eikä murhaaja joutunut koskaan vastuuseen teostaan. Kartanon valtiatar haluaa tehdä viimeisen palveluksen uhrin äidille, jotta tämä saisi tietää vastauksen mysteeriin ennen kuolemaansa.

Gravesin tehtävänä on keksiä murhaaja, vaikka joutuisi rakentamaan sen samalla tavalla kuin sepittäessään dekkareidensa henkilöiden elämänkaaria. Hän joutuu nuoren tytön tapausta ratkaistessaan vastatuksin myös oman menneisyytensä kauhujen kanssa. Lapsuuden painajainen pitää Gravesiä pihdeissään edelleen: Fayen tapaus on kirjailijalle sama kuin hänen sisarensa raaka surma, joka myös jäi ikuisiksi ajoiksi selvittämättä.

Tämä psykologisen trillerin mestarin, Chathamin koulun tapauksen tekijän uusin romaani osoittaa, että ihmismielen pimeä kuilu on pohjaton ja ettei ole tekoa, johon kauhu ei ajaisi ihmistä.

--------------------------------

Olen ollut tänään sairaslomalla kotona ja on ollut kerrankin aikaa oikein luvan kanssa uppoutua tarinaan. Onneksi sattui käsiin hyvä tarina noiden onnettomien Robertsien jälkeen. Tämä kirja todella piti otteessaan alkumetreiltä ihan viimeisiin virkkeisiin saakka. Ihan uskomaton tutkielma ihmismielen pimeydestä. En osaa tästä oikein muuta sanoa kuin että suosittelen. Lämpimästi!