Peter Brolin istuu kahvilassa yksin mietteissään. Äkkiä hänen pöytäänsä saapuu tuntematon nainen. Tulija luulee Peteriä ilmeisesti toiseksi henkilöksi, mutta ennen kuin lamaantunut Peter saa erehdyksen oikaistuksi, nainen poistuu. Pöydälle hän jättää paketin, joka Peterin on määrä toimittaa hänen miehelleen tuhannen kruunun korvausta vastaan.

Paketin hätkähdyttävän sisällön takia Peter tempautuu ajojahtiin, jossa metsästetään pakkomielteistä naista. Samalla Peterin oma menneisyys ja tuleva kohtalo kirjoitetaan uudelleen. (loppu tekstistä jää kirjaston viivakoodilapun alle...)

-------------------------

Tämä kirja toi mieleeni toisen hiljattain lukemani teoksen, Karin Fossumin Murtuman. Tässäkin kirjassa on päähenkilönä mies, Peter, joka on jollakin tavalla antanut elämän mennä ohitseen eikä ole missään vaiheessa päästänyt ketään ihmistä lähelleen, kunnes lopulta kohtaa yhden ihmisen, joka jaksaa uskoa häneen.

Psykologista jännitystä parhaimmillaan. Pidän todella näistä Alvtegenin erikoisista dekkareista, joissa ei ole poliiseja eikä roistoja, vaan pelkästään ihmisiä erilaisine elämänkohtaloineen. Ihmettelen kyllä, että tämä on SAPO-sarjassa luokiteltu kategoriaan "perinteinen salapoliisiromaani". Mielestäni tämä ei ihan sitä kyllä ollut.

Omaa lukukokemustani hieman häiritsi tuo hiljattain luettu Fossumin teos, jossa oli hyvin samantyyppinen idea. Muuten kyllä suosittelen tätä kuten muutakin Alvtegenin tuotantoa.