1221913.jpg

Avioliitto ranskalaisen Patrick Laforetin kanssa teki aikoinaan amerikkalaisesta Lolasta sekä hotellinomistajan että keittiömestarin. Oma pikku hotelli lähellä St. Tropezia tuntui hänestä silloin hartaimpien toiveiden täyttymiseltä - ja tuntuu yhä. Pyörryttävä romansi Patrickin kanssa on vuosien myötä tasaantunut sopuisaksi yhteiseloksi. Mutta eräänä päivänä kaikki muuttuu. Patrick lähtee Porschellaan ostamaan vaimolleen syntymäpäivälahjaa ja katoaa sille tielleen. Kuuden piinaavan kuukauden kuluttua tuntematon vene ankkuroituu Hotelli Rivieran poukamaan. Kannella aurinkoa ottava alaston Jack Farrar ei tiedä, että Lola kiikaroi talostaan tulijaa. Kun Lola lähtee ottamaan selvää komeasta purjehtijasta, hän huomaa tuntevansa tätä kohtaan voimakasta vetoa. Pian innokas Jack auttaa Lolaa selvittämään muitakin sotkuja kuin aviomiehen katoamisen. (Teksti takakannesta)

Olen töihin palaamisen jälkeen lukenut pelkästään ammattikirjallisuutta, joten ajattelin nyt piristää itseäni tällaisella keveällä hömpällä. En odottanutkaan mitään kulttuurielämystä, mutta kyllä kirja silti oli pettymys, sillä se oli suorastaan luvattoman huono. En olisi varmaan edes jaksanut lukea sitä loppuun, ellen olisi tiennyt, että luku-urakan jälkeen voin haukkua sen täällä.

Nyt hävettää, että moitin samaan lajityyppiin kuuluvaa Nora Robertsin Totuuden harhoja blogissani taannoin. Se oli ihan huippukirja verrattuna tähän. Jos vertaan esimerkiksi Robertsin ja Adlerin tapaa kuvata eroottisen jännitteen kehittymistä kahden henkilön välille, niin edellinen onnistuu siinä huomattavasti paremmin. Adlerin tyyli kirjoittaa on tätä tasoa: "Hääasuni oli lumoava, syvään uurrettu ja koottu takaa röyhelöille niin kuin elokuvateattereiden esiriput ennen vanhaan. Todella seksikäs vaate. Ja todella seksikkääksi minä totta puhuen tunsinkin itseni." Diipadaapa. Seksikäs tuntuu muutenkin olevan Adlerin lempiadjektiivi.

Kirjan tarkoitus oli olla romanttinen ja jännittävä, mutta se ei onnistunut kummassakaan. Kirjailija ei ole onnistunut käyttämään mielikuvitusta edes henkilöiden nimissä: Jack, Mollie, Hotelli Riviera... Väkisinkin tulee olo, että joka suhteessa on menty siitä, mistä aita on matalin. Olen sitä mieltä, että melkein kuka tahansa kynäilijä saisi aikaan vastaavan tarinan. En suosittele.